nieuws

Gemiddelde autopremie in jaar tijd licht gedaald

Archief

Cijfers van online intermediair Independer wijzen uit dat een forse prijsstijging bij autoverzekeringen, zoals medio vorig jaar nog aangekondigd door het CVS, vooralsnog uitblijft. Gemiddeld werd in september voor een nieuwe autoverzekering een jaarpremie van € 410 neergeteld. Een jaar geleden was dat nog € 417. Dat betekent dus dat de autopremies in een jaar tijd licht zijn gedaald.

Gemiddelde autopremie in jaar tijd licht gedaald

Opmerkelijk, aangezien de schadelast mede door de afgelopen strenge winter, bij de meeste autoverzekeraars aanzienlijk is gestegen. Het toenemende aantal 'prijsvechters' op internet heeft dus een behoorlijke invloed op het premieniveau.
Overigens ziet productmanager autoverzekeringen Suzan Samson van Independer al wel een lichte stijging (met 1,3%) van de premies in het derde kwartaal ten opzichte van de drie maanden daarvoor. "Ik ben benieuwd of die opwaartse beweging nu gaat doorzetten."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.