nieuws

Consumentenbond wil grotere rol AFM

Archief

“Het verbod op provisies voor ingewikkelde financiële producten is een stap in de goede richting”, zegt directeur Bart Combée van de Consumentenbond. Maar de bond acht aanvullende regelgeving nodig om misstanden in de financiële sector te voorkomen. Daarbij moet toezichthouder AFM een grotere rol krijgen.

Consumentenbond wil grotere rol AFM

De Autoriteit Financiële Markten moet consumenten "meer garanties bieden voor een werkelijk onafhankelijk en kwalitatief goed financieel advies", vindt de Consumentenbond. "Voor deze garantie zijn meer wettelijke maatregelen nodig dan alleen het verbod op provisies."
De Consumentenbond zegt, net als de AFM, signalen te ontvangen van onredelijk hoge kosten "die sommige adviseurs aftroggelen bij klanten". Naast wettelijke mogelijkheden om prijsexcessen aan te pakken moeten financieel adviseurs die niet integer handelen sneller gepakt en gestraft worden, vindt de belangenclub. "Een landelijke openbaar personenregister voor iedereen in de financiële sector die contact heeft met klanten, is daarvoor hard nodig. Adviseurs en medewerkers van aanbieders die de fout ingaan, worden dan geschorst of permanent verwijderd uit het register."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.