nieuws

Basispremie CZ ruim 11% omhoog

Archief

CZ verhoogt komend jaar de premie voor de basisverzekering met ruim 11%. Bij de aanvullende verzekeringen variëren de premiestijgingen van enkele procenten tot 18% voor de gezinnen- en Supertopverzekering.

Basispremie CZ ruim 11% omhoog

De Zorg-op-maatpolis gaat in 2011 per maand € 104,50 (93,75) kosten; de Zorgkeuzepolis (vrije keuze zorgverlener) komt volgend jaar op € 107 (96,25). Net als andere zorgverzekeraars wijst CZ naar de hogere kosten van de gezondheidszorg en naar strengere eisen van toezichthouder DNB als verklaring voor de premiestijging.
De verhoging van de aanvullende premies is daarnaast toe te schrijven aan uitbreiding van het vergoedingenpakket, aldus CZ, die met 2,6 miljoen polishouders (exclusief de labels Delta Lloyd en Ohra) de grootste zorgverzekeraar is. Voor de aanvullende polissen wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de leeftijdsgroepen 18 tot en met 21 jaar en 21 tot en met 30 jaar. Opvallende premieverhogingen zijn er bij de aanvullende verzekering voor gezinnen (van € 31,20 naar € 36,90), de Excellent-polis (van € 85 naar € 100) en de Supertop-verzekering (van € 110 naar € 130).
De premies van internetpolis CZdirect en de Politie Zorgpolis worden later bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.