nieuws

Zwitserleven-pensioenklant het best geïnformeerd

Archief

Van de werknemers met een verzekerde pensioenregeling zijn de deelnemers die hun oudedagsvoorziening bij Zwitserleven opbouwen het best op de hoogte van de soort pensioenregeling die ze hebben. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Montae Pensioen en onderzoeksbureau Gfk Panel Services onder 1.000 werknemers.

Zwitserleven-pensioenklant het best geïnformeerd

Zwitserleven-klanten zeggen in 90% van de gevallen te weten wat voor pensioenregeling zij hebben; bij ASR is dat 54%, bij Centraal Beheer 61%, bij Delta Lloyd 71% en bij Avéro Achmea 33%.

Deelnemers aan een verzekerde pensioenregeling zijn over het algemeen beter op de hoogte dan werknemers die pensioen opbouwen bij een pensioenfonds. Van de deelnemers bij een verzekeraar weet 33% niet welke soort pensioenregeling hij heeft; bij fondsen is dat percentage meer dan 60%.

Voor het zelf opbouwen van pensioen zijn banken populair: 41% zou daar het liefst zijn oudedagsvoorziening bij elkaar sparen. Pensioenfondsen (16%) en verzekeraars (10%) zijn beduidend minder in trek. Zes op de tien deelnemers prefereert een (bank)spaarrekening. Voor lijfrenteverzekeringen is nauwelijks belangstelling.

Reageer op dit artikel