nieuws

Zorgpremie stijgt fors voor gezin

Archief

Gezinnen zijn volgend jaar fors meer kwijt aan hun zorgverzekering. De premiestijging kan oplopen tot 350 euro per gezin per jaar. Jongeren van 18 tot en met 21 jaar zullen per persoon maar liefst tussen de 200 en 400 euro meer moeten betalen.

Zorgpremie stijgt fors voor gezin

Dit blijkt uit berekeningen van de vergelijkingssites Zorgkiezer.nl en Independer.nl.

„Het ministerie van Volksgezondheid gaat vooralsnog uit van een gemiddelde stijging van negen procent”, legt Peter Ruys, directeur van Zorgkiezer.nl. „Dat is honderd euro per verzekering. Voor een huishouden dat uit twee volwassenen bestaat, is dat al tweehonderd euro per jaar.”

(De Telegraaf, pag. 3; Spits, pag. 10; NRC Handelsblad, pag. 3)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

De elektronische polis is nog schaars

(De Gelderlander, pag. 43)

 

AIG dicht bij verkoop Japanse divisies

(De Telegraaf, pag. 26)

 

Reageer op dit artikel