nieuws

Winstherstel Algemeen Belang

Archief

De Groningse uitvaartverzekeraar Algemeen Belang heeft zich met een brutowinst van _ 1,9 mln goed hersteld van de beleggingsverliezen in 2008, toen het bedrijf uitkwam op een negatief resultaat van _ -4 mln.

 

De premie-inkomsten stegen in 2009 naar bijna _ 2,5 (2,2) mln. Het verzekerde kapitaal van Algemeen Belang nam toe van _ 91,7 mln tot _ 97,3 mln. "Dit jaar verwachten wij de grens van _ 100 mln verzekerd kapitaal en 40.000 polissen te passeren", zegt directeur Evert de Niet.

 

Algemeen Belang heeft volgens hem vooral goed gescoord bij de eigen verzekerden met de almaar stijgende uitvaartkosten als belangrijkste reden. Afspraken met nieuwe klanten zijn moeilijk te maken. "Vooral het bel-me-niet-register is hier debet aan", aldus De Niet.

 

Reageer op dit artikel