nieuws

Voogd & Voogd zelf actief in schadesturing

Archief

Volmachtbedrijf Voogd & Voogd is een samenwerking aangegaan met schadeketen ASN voor autoschadesturing. Volgens directeur Michael de Nijs is dat om “in het belang van klanten en verzekeraars meer regie te houden op het schadeproces”, meldt vakblad Automotive. ASN, met meer dan vijftig franchisenemers, komt als voorkeursleverancier op de groene kaart te staan en op de V&V-website Mijnschadehersteller.nl.

Voogd & Voogd zelf actief in schadesturing

Klanten die via Voogd & Voogd zijn verzekerd bij maatschappijen die zelf ook aan schadesturing doen, kunnen kiezen tussen een ASN-hersteller of een garage uit het herstelnetwerk van hun verzekeraar. "Als de verzekerde bij ASN terechtkomt, vindt de schadeafhandeling onder minimaal gelijke voorwaarden plaats", aldus De Nijs (foto). In het contract met ASN is verder een gemiddeld schadebedrag per jaar afgesproken, plus een maximale schadehoogte.
Voogd & Voogd is gevolmachtigde voor negentien verzekeraars, met een schadevolume van ongeveer 90.000 schades per jaar.
Stichting Schadegarant heeft naar aanleiding van de overeenkomst een brief naar de ASN-leden in haar netwerk gestuurd, waarin zij vraagt om Schadegarant-schades voortaan onder dezelfde voorwaarden te herstellen. Directeur Johan Schoonhoven: "Wij verwachten dat de ASN-leden in de nu lopende tariefofferteprocedure onder dezelfde condities offreren aan Schadegarant. Doen ze dat niet, dan is het niet ondenkbaar dat wij geen samenwerking met de individuele bedrijven aangaan in 2011." ASN zou een uurtarief van € 50 hebben geoffreerd, terwijl het branchegemiddelde rond de € 60 bedraagt.

Reageer op dit artikel