nieuws

Verzekeraars melden minder fraudezaken aan bij CBV

Archief

Bij het Centrum Bestrijding Verzekeringsfraude (CBV) van het Verbond van Verzekeraars zijn vorig jaar 3.244 fraudemeldingen binnengekomen.

 

In 2008 waren dat er nog 3.683. Dat betekent een daling van bijna 12%. Ruim de helft van de fraudemeldingen (1.650) is afkomstig van de branche Motorrijtuigen. Dat blijkt uit de jongste editie van ‘Verzekerd van Cijfers’, het statistiekhandboek van het Verbond.

 

In de inleiding meldt het Verbond dat in 2009 de solvabiliteit van verzekeraars weer is gestegen. "De uitgangspositie voor verzekeraars was aan het begin van 2010 aanzienlijk beter dan het jaar ervoor." Na het historische dieptepunt van 2008, behaalde de sector Leven in 2009 weer een positief resultaat, voor een belangrijk deel door de stijging van de beurskoersen. Het premievolume bij individuele verzekeringen nam af, terwijl de premieomzet bij collectieve verzekeringen stabiliseerde. Het bruto premie-inkomen bij Leven kwam uit op _ 24,3 (26,4) mld. Het premievolume van Schade is vorig jaar licht gestegen tot _ 54 (52,1) mld. Deze stijging vond vooral plaats bij Brand en Transport. Motorrijtuigen liet een lichte afname van het premievolume zien. Het resultaat van de ziektekostenverzekeraars was voor het eerst sinds 2006 positief.

 

Naast kerncijfers over verschillende verzekeringen, bevat deze uitgave van ‘Verzekerd van Cijfers’ algemene statistische informatie over consumenten, pensioenen, economie en bevolking. Ook zijn gegevens opgenomen over assurantiekantoren.

 

Reageer op dit artikel