nieuws

Verzekeraars Letland slaan alarm over gestolen auto’s

Archief

In Nederland, Duitsland en België gestolen auto’s blijken veelal te worden geëxporteerd naar de Baltische staten, om daar van een nieuwe identiteit te worden voorzien en ‘legaal’ op de markt te worden gebracht. Verzekeraars in Letland hebben alarm geslagen over deze verontrustende situatie.

Verzekeraars Letland slaan alarm over gestolen auto’s

Leasemaatschappijen in Estland, Letland en Litouwen zouden er geen been in zien om auto's in hun wagenpark op te nemen die van diefstal afkomstig zijn en de politie zou vooral de belangen van de nietsvermoedende kopers willen beschermen. "Dat is met name opmerkelijk", aldus het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV), "omdat de Baltische Staten vijf jaar geleden toetraden tot de Europese Unie en sinds drie jaar ook partner zijn in het Schengen-akkoord. Op basis hiervan moeten gestolen auto's in beslag genomen worden door de politie van het land waar ze zijn aangetroffen. Ook moet alles in het werk worden gesteld om de auto terug te geven aan de eigenaar."

Reageer op dit artikel