nieuws

Verzekeraars contracteren niet meer alle ziekenhuizen

Archief

De grote zorgverzekeraars CZ, Achmea en Agis draaien de duimschroeven aan bij ziekenhuizen. CZ doet geen zaken meer met zes Nederlandse ziekenhuizen bij borstkankerzorg. Achmea en Agis trekken een grens bij slokdarmkanker: alleen ziekenhuizen die de behandeling ten minste tien keer per jaar doen, komen voor een contract in aanmerking. Dat hebben CZ en de combinatie Achmea en Agis gisteren onafhankelijk van elkaar bekendgemaakt.

Verzekeraars contracteren niet meer alle ziekenhuizen

De bedoeling van het huidige zorgstelsel is dat zorgverzekeraars selectief zorg inkopen. Daar waar de zorg onder de maat is, zouden zorgverleners geen contract meer moeten krijgen. Tot nu toe is van deze doelstelling nog niet veel terechtgekomen. Zorgverzekeraars hebben de afgelopen jaren nog alle ziekenhuizen gecontracteerd voor vrijwel alle behandelingen. Grote verzekeraars zoals CZ, Achmea, Agis, Uvit en Menzis kondigen al langer aan dat zij daar verandering in willen brengen.

(Het Financieele Dagblad, pag. 3)

 

CZ breekt met zes ziekenhuizen

(De Telegraaf, pag. 3; Trouw, pag. 4, Volkskrant, pag. 28)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

CZ: zes ziekenhuizen slecht met borstkanker

(De Gelderlander, pag. 3)

 

Intermediairs pleiten voor provisieverbod

(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

 

Schade door natuurgeweld stijgt

(De Gelderlander, pag. 13)

 

Staatssteun ING levert minder op

(De Telegraaf, pag. 21; Trouw, pag. 13)

 

Aegon plaatst twee leningen

(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

 

Openbaar ministerie verdenkt pensioenfonds AZL

(NRC Handelsblad, pag. 10)

 

Overheid wil afrekenen met AIG

(Trouw, pag. 13)

Reageer op dit artikel