nieuws

Uitvaartbemiddelaar CFP Group niet meer actief

Archief

CFP Group heeft de bemiddelingsactiviteiten gestaakt. Met labels als Helica, Hoogmalen, Vivenda, Nederhoek en Verenigde Financieel Adviseurs was het bedrijf vanuit Almere enige tijd de grootste verkoper van uitvaartverzekeringen. De opgebouwde portefeuille, die zo’n 200.000 uitvaartpolissen omvat waarvan veel met een Yarden-stempel, wordt beheerd “tot het moment dat de directie een beslissing heeft genomen wat ermee gaat gebeuren.”

Uitvaartbemiddelaar CFP Group niet meer actief

CFP Group is eigendom van Roland Veenhuizen, Maarten Snels en Geert Kerpel, tevens eigenaren van verzekeraar NorthWest. "Wij focussen ons volledig op de uitvaartverzekeraar; de bemiddelingsactiviteiten zijn stopgezet", zegt Veenhuizen deze week in een interview met AssurantieMagazine. Het merendeel van de CFP-medewerkers heeft het bedrijf verlaten.

NorthWest werkt sinds een paar maanden samen met de serviceproviders Welke (850 tussenpersonen) en DAK (1.450 tussenpersonen). "Inmiddels hebben we ook enige grote volmachten in de boeken. De verwachting is dan ook dat we een stevige omzetgroei zullen doormaken", zegt Veenhuizen. In 2009 had NorthWest een premieomzet van € 0,8 mln; voor 2010 verwacht Veenhuizen minimaal een omzet van € 1,5 mln te behalen. Inmiddels heeft de uitvaartverzekeraar bijna 25.000 polissen in de boeken.

Eerder deze week werd bekend dat NorthWest samenwerkt met de Nederlandse Associatie voor Uitvaartadvies (Navu).

Reageer op dit artikel