nieuws

Uitgeven van spaarloon is nog niet erg in trek

Archief

Nederlanders staan nog niet te popelen om het spaarloon dat vandaag vrijkomt uit te geven. Een minderheid van de klanten heeft hier tot nu toe interesse voor getoond, blijkt uit een telefonische rondgang van Trouw langs banken . Het gaat om het spaarloontegoed over 2006 tot en met 2009, gemiddeld een bedrag van € 2.150 per werknemer.

Uitgeven van spaarloon is nog niet erg in trek

Bij de Rabobank had begin deze week 18% van de rekeninghouders een verzoek ingediend het spaarloon op te nemen. SNS Reaal meldt zulke verzoeken van 15% tot 20% van de spaarloonklanten, Aegon van 30%. ING geeft alle spaarloontegoeden in één klap vrij. ING zegt dat te doen omdat klanten in 2005, toen ook spaarloon werd vrijgegeven, aangaven 'het prettig te vinden om over hun vrijvallende spaarloon te kunnen beschikken'. De Consumentenbond is kritisch over de methode van ING. Mensen die hun spaarloon willen laten staan moeten daarvoor actie ondernemen. Wie dat niet doet, loopt mogelijk een hogere rente mis. 
(Trouw, pag. 13)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
'Doorgaan op oude voet is doodsteek'
(Telegraaf, pag. 25)
 
RBS wil weer gebundelde hypotheken verkopen
(Algemeen Dagblad, pag. 23; Het Financieele Dagblad, pag. 17,
Volkskrant, pag. 24)
 
'Lehman' kost 1,5 mld euro 
(Volkskrant, pag. 24)
 
'Zonder extra maatregelen krijgen jongeren pensioenrekening'
(Algemeen Dagblad, pag. 23)
 
Schipperen tussen lage kosten en een volwaardig pensioen
(Het Financieele Dagblad, pag. 10)
 
 
Stijgend pensioentekort VS
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel