nieuws

Technisch resultaat ZLM daalt

Archief

ZLM kijkt met gemengde gevoelens terug op het jaar 2009. Eerdere verliezen op de beleggingsportefeuille werden vorig jaar in een miljoenenwinst omgezet, maar het technisch resultaat van de Zeeuwse verzekeringsmaatschappij kelderde met _ 22 mln naar _ 7 mln.

 

De ZLM-directie schrijft die val toe aan een aantal oorzaken. Zo stegen de bedrijfskosten vorig jaar van _ 18 mln naar _ 23 mln door de oplevering van een nieuw ICT-systeem. Voorts was veel geld gemoeid met een nieuwe mediacampagne en het aantrekken van personeel. Bovendien liep door een forse toename van het aantal ruitschades de schadelast in de branche Motorrijtuigen op. Ten slotte was het beeld over 2008 in positieve zin vertekend door een eenmalige vrijval van _ 13 mln uit de voorzieningen voor WA-polissen Motorrijtuigen.

 

Onderaan de streep resteert voor ZLM een jaarwinst (na belastingen) van meer dan _ 25 mln; in 2008 noteerde ZLM nog een verlies van bijna _ 25 mln. De verdiende premies eigen rekening bleven met _ 83,1 (82,6) mln nagenoeg gelijk. Daarnaast ontving ZLM vorig jaar _ 2,9 (2,8) mln aan provisie uit assurantiebemiddeling.

 

Pakketkorting

Ruim 79.000 van de 185.000 klanten van ZLM hebben geld terugontvangen van de verzekeraar. Jaarlijks bekijkt ZLM op 1 juni wie er meer verzekeringen heeft en in aanmerking komt voor 8% pakketkorting. Bij elkaar ontvingen de klanten van ZLM ruim _ 4,3 mln, bijna _ 200.000 meer dan in 2009.

 

Reageer op dit artikel