nieuws

Straf voor verlengen hypotheek moet van tafel

Archief

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) opent de jacht op banken en verzekeraars die bestaande hypotheekklanten benadelen. Voor het einde van dit jaar moeten de instellingen hebben aangegeven hoe zij de ongelijke behandeling van oude versus nieuwe klanten gelijk gaan trekken. Dit staat in het Financieele Dagblad.

Straf voor verlengen hypotheek moet van tafel

'Klanten die al een hypotheek bij een financiële instelling hebben, betalen bij verlenging van de rentetermijn vaak een hogere rente dan nieuwe klanten', zegt Hanzo van Beusekom, hoofd toezichtgroep financiële ondernemingen van de AFM. 'Aan die zogenoemde prolongatie-opslag willen wij een einde maken. Het past niet in de belofte van financiële instellingen het klantbelang weer centraal te zullen stellen.'

(Het Financieele Dagblad, zaterdag, pag. 39)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag en zaterdag in de media:

 

DNB kritisch over zet Donner

(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

 

Smeergeld pensioenfonds AZL

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

  

Homburg in aanvaring met AFM

(Het Financieele Dagblad, zaterdag, pag. 12)

  

Hypotheekfraude nagenoeg uitgebannen

(Het Parool, pag. 31)

 

EU akkoord met steun bank Hypo

(NRC Handelsblad, pag. 13)

Reageer op dit artikel