nieuws

Stamgast

Archief

Sinds september geeft Josephine Colijn bij Marsh Nederland leiding aan een speciaal team voor de gezondheidszorg, ‘Healthcare & Science’. Daarvoor was zij werkzaam bij concurrent Akkermans van Elten. Wat is je achtergrond? Ik ben de middelste in een sociaal betrokken gezin met twee broers en had een heerlijke jeugd. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Voor welk beroep was je voorbestemd? Als kind wilde ik altijd dierenarts worden, later advocaat. Na de hbo Verpleegkunde ben ik rechten gaan studeren. Ik vond dit te saai en ben na de propedeuse gestopt. Hierna werd het bedrijfskunde, lekker generalistisch. Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom? Paarden en honden, hoewel ons konijn ook leuk en slim is. Bespeel je een instrument? Ik speel enorm graag piano en heb een schitterende vleugel. Overigens speel ik niet echt goed, maar wel met verschrikkelijk veel plezier. Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen? Gisteravond, ik kwam laat thuis na een lange dag werken en mijn echtgenoot speelde Prelude nr. 1 van Heitor Villa Lobos op zijn gitaar. Ik kan daar heel stil van zitten genieten en krijg elke keer weer kippenvel. Wat is je laatst bijgewoonde massaevenement? Op uitnodiging van een verzekeraar naar het Openingsgala van North Sea Jazz vorig jaar zomer, was echt genieten. Wat is je leukste of meest bijzondere hobby? Samen lekker koken en eten met anderen vind ik geweldig. Helaas is dit alleen beperkt tot vrije dagen en de weekenden. Daarnaast hebben we een grote bostuin waarin altijd wat te doen is, ik kan me daar uren in vermaken. Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken? ’s Nachts slaap ik; je mag mij alleen wakker maken als er echt iets is. Wel eens actief in sportschool? We hebben thuis een crosstrainer en roeiapparaat dus naar een sportschool gaan, is niet echt nodig. De uitdaging blijft er regelmatig op te gaan staan. Beste popsong aller tijden? Moeilijk kiezen, er is zoveel goed. Iets het beste vinden is afhankelijk van m’n stemming; van klassiek tot Beatles en Queen en soms Nederlandstalig. Wat is de volgende vakantiebestemming? Geen idee, we bepalen dat altijd kort te voren. Dit jaar was ’t Australië, een korte fietsvakantie in Nederland en met een huifkar door Drenthe. Eigenlijk allemaal even leuk. Welk land kies je bij gedwongen emigratie? Het maakt me niet uit naar welk land ik moet, mensen zijn mensen. Zolang ik maar mezelf kan blijven. Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit? Ik heb een keer te laat een vakantie geboekt waardoor er geen geschikte locatie meer vrij was. Ik heb me een week lopen verontschuldigen naar de hele familie. Sindsdien hoef ik nooit meer een vakantie te regelen. Achteraf dus een best relaxte afloop, maar met de week zelf word ik nog regelmatig gepest. Wat is je favoriete drank(je)? Een glas lekkere dessertwijn na een goede maaltijd. Waar heb je een uitgesproken hekel aan? Negatieve mensen. Niet te verwarren met mensen die kritisch zijn, die zijn meer dan prima. Wat in de branche had je liever niet willen missen? De ontwikkeling van polisverkoop naar gedegen advies, ik vind het geweldig aan deze ontwikkeling een bijdrage te mogen leveren. Doe je iets op het terrein van vrijwilligerswerk? Zaterdagochtend ben ik gastmoeder op de sportclub van onze jongste dochter. Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen? Mijn man neemt af en toe onbetaald verlof om ontwikkelingswerk te doen. Ik zou dolgraag een keer meegaan om zelf te zien hoe je opereert onder primitieve omstandigheden, maar zo’n medisch team is natuurlijk niet gebaat bij pottenkijkers. Ik hoop echt dat ik hier ooit nog eens de mogelijkheid toe krijg.

 

Reageer op dit artikel