nieuws

‘Rustig’ kwartaal voor brandverzekeraars

Archief

Volgens cijfers van het Verbond van Verzekeraars hebben zich in het tweede kwartaal van dit jaar 18 grote branden (schadebedrag vanaf _ 1 mln) voorgedaan, met een schadelast van in totaal _ 41,2 mln. In dezelfde periode vorig jaar zorgden 24 branden nog voor _ 106,3 mln schade.

 

De grootste brandschade in het tweede kwartaal van dit jaar (_ 4,6 mln) werd veroorzaakt op 21 mei, toen brand uitbrak bij Constructiebedrijf Bolk in het Friese Haulerwijk. Bizar detail is dat op dezelfde datum in 2009 eveneens de grootste brand van het kwartaal uitbrak (bij VAF Instruments in Dordrecht). Hier bedroeg de schade _ 25 mln. Acht dagen later ging Union Fietsen in Nieuwleusen in rook op; schade _ 20 mln. Dergelijke extreem hoge brandschades bleven dit jaar tot nu toe achterwege. Op de tweede plaats in de top 3 van het tweede kwartaal staat de brand bij Vermeulen Printservice in Aarle-Rixtel op 14 juni (_ 4,2 mln). De derde grote brand brak op 9 april uit bij vleesverwerker Stegeman in Deventer (_ 3,6 mln).

 

Reageer op dit artikel