nieuws

Roland introduceert strafrechtpolis en vrije advocaatkeuze

Archief

De Duitse rechtsbijstandverzekeraar Roland heeft vandaag zijn intrek genomen in het Nederlandse hoofdkantoor aan de Amsterdamse Herengracht. Na Oostenrijk en Italië is Nederland de derde Europese markt, buiten Duitsland, waar Roland bedrijfsactiviteiten ontplooit. Roland richt zich op  de zakelijke markt met onder meer een strafrechtverzekering.

Roland introduceert strafrechtpolis en vrije advocaatkeuze

"We gaan ons concentreren op een zakelijke markt die zich uitstrekt van mkb tot multinationals", zegt Arjen Bijlsma, directeur van Roland Nederland. "In tegenstelling tot veel andere nieuwkomers in de Nederlandse markt gaan wij niet concurreren op prijs. In plaats daarvan zetten wij in op maatwerk. Een aspect dat daar goed bij aansluit is de vrije advocaatkeuze die wij klanten bieden. Tot een bepaald maximumbedrag zijn onze klanten vrij om zelf een advocaat te kiezen. Een ander speerpunt van Roland zijn de strafrechtverzekeringen voor de zakelijk markt. Deze verzekering biedt dekking bij vrijwel alle straf­- en tuchtzaken en is volgens Bijlsma een uniek product voor de Nederlandse markt.
Roland heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met DAK en eerder was al toenadering gezocht met Meeùs, waarmee samen een beroepsaansprakelijkheids­- en rechtsbijstandverzekering voor de gezondheidszorg is ontwikkeld.
In Amsterdam werkt Roland met vier medewerkers. Binnen twee  jaar verwacht Bijlsma te zijn gegroeid tot ongeveer 15 medewerkers.

Reageer op dit artikel