nieuws

Rechter akkoord met ‘no cure, no pay’-contract van 40%

Archief

De Rechtbank Amsterdam heeft in de bekende letselschadezaak van SM-meesteres Zeliha Thomas tegen de Nederlandse Letselstichting (NLS) en diens advocaat Gijs Verkruisen het overeengekomen no cure, no pay-contract rechtsgeldig verklaard.   Thomas moet daarom de overeenkomst nakomen en 40% (plus btw en na aftrek van de advocatenkosten) van de schadesom van € 750.000 afstaan aan NLS. […]

De Rechtbank Amsterdam heeft in de bekende letselschadezaak van SM-meesteres Zeliha Thomas tegen de Nederlandse Letselstichting (NLS) en diens advocaat Gijs Verkruisen het overeengekomen no cure, no pay-contract rechtsgeldig verklaard.
 
Thomas moet daarom de overeenkomst nakomen en 40% (plus btw en na aftrek van de advocatenkosten) van de schadesom van € 750.000 afstaan aan NLS.
 
Veel belangenbehartigers in de letselschadewereld (onder aanvoering van John Beer) zijn van mening dat het aanbieden van een no cure, no pay-overeenkomst niet eerlijk en zelfs schandalig is, wanneer de aansprakelijkheid in een zaak reeds is erkend. Media, waaronder televisieprogramma's als Zembla en Radar namen dit standpunt over.
 
Volgens Verkruisen en de NLS is no cure, no pay juist een uitkomst voor slachtoffers die wel schade hebben maar geen geld om naar de rechter te gaan. "In deze uitvoerige beslissing heeft de rechtbank nu korte metten gemaakt met de argumenten van de tegenstanders van no cure, no pay bij letselschade", aldus Verkruisen.
 
Het uitzonderlijke beroep van Thomas en de categorische weigering van verzekeraar Allianz om meer dan € 8.000 schade te betalen, leidden eerder tot de nodige publiciteit over de uit 2002 stammende zaak.

Reageer op dit artikel