nieuws

Quantum mag weer polissen sluiten

Archief

De Liechtensteinse toezichthouder FMA heeft het verbod op het sluiten van nieuwe verzekeringen voor Quantum Leben opgeheven. De verzekeraar heeft het eigen vermogen weer op het door de FMA vereiste niveau gebracht. TAF, die in ons land de verzekeringen van Quantum op de markt brengt, heeft de verkoop weer gestart: “De nieuwe productie uit de Nederlandse activiteiten via TAF worden per direct gecontinueerd.”

Quantum mag weer polissen sluiten

Quantum mocht sinds 16 augustus geen polissen meer sluiten, omdat de solvabiliteit volgens de toezichthouder onvoldoende was. De maatschappij was een andere mening toegedaan, waarop een bemiddelaar werd ingeschakeld om helderheid in de zaak te brengen. Dat heeft geleid tot een extra kapitaalstorting van de aandeelhouders.
De AFM en DNB namen vorige maand het verkoopverbod vanuit Liechtenstein over; de toezichthouders hebben nog geen reactie gegeven.

Reageer op dit artikel