nieuws

Proteq gaat kosten direct uitkeren aan dierenarts

Archief

Proteq Dier & Zorg gaat dit najaar behandelingskosten direct uitkeren aan de dierenarts. Klanten hoeven de nota niet meer voor te schieten om deze vervolgens naar de verzekeraar op te sturen. Het eventueel niet verzekerde gedeelte incasseert Proteq bij de klant. “Het debiteurenrisico ligt volledig bij ons”, aldus Proteq, dat claimt de eerste Nederlandse huisdierenverzekeraar te zijn die dit systeem hanteert.

Circa vierhonderd praktijken hebben al aangegeven dat ze mee willen doen, dat is ongeveer 50% van alle actieve dierenartspraktijken voor gezelschapsdieren, stelt Proteq. "De dienstverlening is kosteloos als gevolg van onze schaalgrootte en de besparingen die wij realiseren in onze administratieve processen."

Reageer op dit artikel