nieuws

Pensioenfonds mag blijven kiezen voor herverzekeren

Archief

Pensioenfondsen mogen hun risico’s blijven herverzekeren bij een verzekeraar. Ook hoeven ze geen extra buffer meer aan te houden als ze voor deze constructie kiezen. Dat heeft demissionair minister Donner (Sociale Zaken) besloten.

Pensioenfonds mag blijven kiezen voor herverzekeren

Pensioenfondsen kunnen risico’s afdekken door een contract te sluiten met een verzekeraar, zoals het gevaar op een zeer lage dekkingsgraad. Normaliter zou het fonds dan extra maatregelen moeten nemen. Maar bij een herverzekering is de verzekeraar de klos. Die moet namelijk geld in het fonds storten.

(De Telegraaf, pag. 25)

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

De hoofdschuldige is Dirk Scheringa zelf

(De Volkskrant, pag. 20)

 

Allochtonenkliniek in Amsterdam

(De Volkskrant, pag. 2)

 

Consumentenvertrouwen daalt, zorgen over financiële situatie

(NRC Handelsblad, pag. 9)

Reageer op dit artikel