nieuws

Marcel Polk is weg bij Marsh

Archief

Directievoorzitter Marcel Polk is per direct opgestapt bij Marsh. De Nederlandse tak van de internationaal opererende assurantiemakelaar heeft nog geen opvolger benoemd.

 

"Marsh en ik hebben afgesproken geen commentaar te geven", is alles wat Polk in een toelichting op zijn vertrek wil melden.

 

Polk trad, met een verleden bij Aegon, Citibank en ABN Amro, in 2002 aan als topman van Marsh Nederland. Zijn ambitie was aanvankelijk een omzetverdubbeling, maar onder druk van het Amerikaanse moederbedrijf werd in de jaren 2004 en 2005 fors gereorganiseerd en het personeelsbestand verkleind (tot iets meer dan 300 nu). De nadruk kwam te liggen op de bediening van grote klanten. De winstgevendheid verbeterde, maar omzetgroei bleef uit. In 2009 daalde de omzet van de assurantiemakelaar met zo’n 10% tot _ 55 mln.

 

Reageer op dit artikel