nieuws

Lijfrente levert minder op

Archief

Nederlanders die een lijfrente hebben afgesloten als aanvulling op hun pensioen, of om eerder te kunnen stoppen met werken, krijgen een flink lagere uitkering dan gedacht. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Lijfrente levert minder op

"Iemand die 100.000 euro gespaard heeft en nu met pensioen gaat, krijgt voor zijn ton een uitkering van 540 euro per maand. Maar toen hij begon met sparen, in de jaren '90, zal hem zijn voorgespiegeld, dat het wel 650 zou zijn," rekent pensioenexpert Tim Burggraaf van adviesbureau Mercer voor. "Veel van onze klanten wiens pensioen nu ingaat, klagen dat hun uitkering tegenvalt," bevestigt Sharony Hosman van tussenpersoon Independer.nl. Oorzaak van het probleem is de lage rente, die ook pensioenfondsen parten speelt.
(Algemeen Dagblad, pag. 21)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
'Pensioensolidariteit tussen generaties pervers geworden'
(De Telegraaf, pag. 23)
 
DNB: desnoods korten op pensioenen
(Volkskrant, pag. 5)
 
Independer gaat financiële positie verzekeraars melden
(De Gelderlander, pag. 16)
 
Minder levensverzekeringen verkocht
(De Gelderlander, pag. 16)
 
Kans op nieuwe crisis kleiner
(NRC Handelsblad, pag. 9)
 
Deblokkeren spaarloon kan nadelig zijn
(Het Parool, pag. 17)
 
'Tarief banken veel te hoog'
(Het Parool, pag. 18)
 
Banken: kapitaaleis te streng
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 

Reageer op dit artikel