nieuws

Leentarief Freo zakt naar 5%

Archief

Freo heeft de tarieven voor consumptief krediet verlaagd. Het tarief voor het doorlopend krediet is met 0,7% bijgesteld naar 5,0%, volgens moederbedrijf De Lage Landen "het laagste leenpercentage van Nederland".

 

De verlaging moet het bedrijfskarakter van "open en eerlijk" onderstrepen. "De tarieven waartegen wij geld kunnen aantrekken, zijn momenteel laag", zegt Milko Wijckmans, directeur Consumer Finance van De Lage Landen. "Het hanteren van enorme marges past ons niet." Dat komt de rentepercentages van kredietnemers ten goede: het tarief voor een persoonlijke lening gaat van 6,7% naar 5,8% en dat van de EcoLening van 5,7% naar 5,6%.

 

Volgens Wijckman stond Freo samen met Defam en Santander al in de top-3, maar zijn de tarieven nu het laagst. Freo zegt desondanks een beheerste groei na te streven en klanttevredenheid belangrijker te vinden; bij Independer was Freo al twee keer het best gewaardeerde kredietlabel. Moeder De Lage Landen, op haar beurt weer eigendom van Rabobank Groep, heeft de portefeuille consumptief krediet afgelopen halfjaar met zo’n _ 50 mln vergroot tot bijna één miljard euro. Samen met de uitstaande kredietportefeuille van de lokale Rabobanken is het concern goed voor een marktaandeel van zo’n 22% tot 23%.

 

Reageer op dit artikel