nieuws

Kwart banen Cinjee op de tocht

Archief

Cinjee Advies eist continuering van de volmachtrelatie met ASR. De verzekeraar acht dat onmogelijk (“Het vertrouwen is geschaad”). Volgens Cinjee zal de volmachtintrekking “desastreuze gevolgen” hebben voor het intermediairbedrijf. “Het is de vraag of Cinjee dat te boven komt”, zo zei de advocaat van Cinjee donderdag voor de rechtbank Dordrecht. Cinjee zegt in elk geval een kwart van de 300 medewerkers dan te moeten ontslaan.

Kwart banen Cinjee op de tocht

"Een groot deel van de ondermening is op ASR ingericht", betoogde managementlid Marianne Cinjee voor de rechter. Cinjee zegt veel bestaande klanten te bewegen over te stappen naar de ASR-volmacht. De condities van die verzekeringen zijn uitstekend, doordat Cinjee 2% doorlopende provisie inlevert en ASR 10% premiekorting biedt. "Zo is de ASR-portefeuille in korte tijd met € 4 mln nieuwe premie gegroeid."
Beëindiging van de volmacht zou de premieomzet met € 8,5 mln doen dalen. De totale schade voor het kantoor schat Cinjee op € 5 mln. "De gevolgen zijn verstrekkend, al is niet te overzien hoe ver", aldus de advocaat.
Cinjee verwijt ASR onjuiste advisering over de inrichting van het volmachtbedrijf en onvoldoende begeleiding. Bovendien heeft ASR onrechtmatig € 220.000 aan provisies niet uitgekeerd en geen medewerking verleend aan de overvoer van portefeuilles naar de volmacht. Daarop is het volmachtbedrijf gestopt met de afhandeling van schades: "om een statement te maken".
Cinjee Advies blies woensdag een kort geding over uitbetaling van de provisies af; dat is verdaagd naar oktober in Utrecht; Cinjee kondigt tevens aan een bodemprocedure te starten tegen ASR. De rechtbank Dordrecht doet 7 oktober uitspraak.

Reageer op dit artikel