nieuws

ISN nieuwe speler in serviceproviding

Archief

Buiten de keten

Het concept van ISN is nog in ontwikkeling, zegt Van Doorn. Het bedrijf wil in elk geval (hypotheek)offertes verwerken en bovendien diensten tegen groepskorting aanbieden. Voorbeelden daarvan zijn hypotheekadviessoftware, opleidingen en specialistisch advies, bijvoorbeeld op pensioengebied.
IntermediairService Nederland zegt dat met "een nieuwe formule voor dienstverlening aan het intermediair" te gaan doen. Het bedrijf moet arrangeur, diensten- en kenniscentrum zijn. "ISN staat buiten de keten; het intermediair is bemiddelaar en heeft portefeuillerecht, een belangrijk verschil met andere serviceproviders", stelt Van Doorn. ISN-deelnemers kunnen op abonnementsbasis hypotheekadviessoftware (Finix), diensten van Bureau D&O en Nationale Hypotheekbond en opleidingen/permanente educatie afnemen. Verder kunnen ze verwerking van offertes door Welcium per dossier afrekenen.
 
Abonnement
Een volledig abonnement op ISN kost afhankelijk van het aantal hypotheken € 2.000 à € 3.000. Per dossier moet € 400 tot € 450 worden afgerekend. Een stichting derdengelden moet doorbetaling van provisies garanderen.
ISN voorziet uitbreiding van het aanbod met taxaties, bankgaranties, sparen, schade, leven, uitvaart en krediet. Bovendien kan een aangesloten kantoor consultancy inhuren, bijvoorbeeld op pensioengebied.
 
Zeker duizend
Van Doorn geeft aan dat er een adviesraad zal komen, waarin voormalig oprichters en bestuurders van serviceproviders zitting nemen; namen worden nog niet bekend gemaakt. Verwacht wordt dat zeker de helft van de 2.600 oude Inbiznis-kantoren zich aan ISN willen binden; "Wij rekenen op minimaal duizend kantoren". Tussenper- sonen wordt beloofd dat eventuele provisietegoeden van het failliete Inbiznis alsnog worden betaald. Bovendien moeten zij een stem in het ISN-beleid krijgen via een deelnemersraad.
 
Voorlichting
Of IntermediairService Nederland daadwerkelijk het levenslicht gaat zien, hangt dus nog sterk af van de interesse van tussenpersonen. "Bij onvoldoende volume kan er geen continuïteit van dienstverlening zijn en daar heeft in de volle breedte van de markt niemand baat bij", aldus Van Doorn.
Hij hoopt tijdens voorlichtingsbijeenkomsten meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. Tussenpersonen kunnen zich daarvoor aanmelden via info@isn-ned.nl.
 
Het andere ISN
Het handelsregister van de Kamers van Koophandel maakt melding van een BV in oprichting met de naam Intermediair Service Nederland. Deze vennootschap, gevestigd in Delft en op internet op het adres www.intermediairservicenederland.nl, heeft géén relatie met ISN van Henk van Doorn. Intermediair Service Nederland in Delft heeft bij de bedrijfsomschrijving echter ook serviceprovider staan. Het bedrijf richt zich op data-invoer voor assurantiekantoren met een schadeportefeuille. Bevoegde functionarissen (en participanten) zijn Coen Krijgsman en Peter Dessens en verder voor 50% het Woerdense volmachtbedrijf IQ Assuradeuren.

Reageer op dit artikel