nieuws

Independer wil actuele solvabiliteitscijfers tonen

Archief

Internetbedrijf Independer wil actuele gegevens over de financiële positie van een verzekeraar op de website gaan tonen. Bij het vergelijken van producten van aanbieders kunnen consumenten dan die kennis mee laten wegen, zo redeneert directeur Edmond Hilhorst.

Independer wil actuele solvabiliteitscijfers tonen

Verzekeraars die niet willen meewerken aan de verstrekking van dergelijke gegevens, ziet Hilhorst niet als een probleem. "Het is voor de consument niet noodzakelijk dat een dergelijk overzicht volledig is. Consumenten kunnen zelf bepalen of ze kiezen voor een wellicht wat duurdere aanbieder die transparant is, of voor een aanbieder die geen informatie verstrekt maar wellicht een zeer scherp aanbod heeft."
Aanleiding voor de lancering van het idee zijn de recente problemen rond de verzekeringsmaatschappijen Ineas, Quantum Leben en Paerel Leven.

Reageer op dit artikel