nieuws

Hoekstra en Van Eck haakt af als Adfiz-lid

Archief

“Persoonlijk heb ik ons lidmaatschap per direct opgezegd.” Dat zegt Frans Griffioen, directeur van de employee benefitstak van het Noord-Hollandse intermediairbedrijf Hoekstra en Van Eck, in reactie op de nieuwe beloningsvisie van Adfiz. Volgens Griffioen is de visie ingegeven door sociaal gewenst gedrag en gaan klanten de rekening betalen.

Hoekstra en Van Eck haakt af als Adfiz-lid

Hoekstra en Van Eck is met een jaaromzet van € 7 mln uit hypotheken, verzekeringen en employee benefits één van grotere intermediairbedrijven van ons land. De opzegging van het Adfiz-lidmaatschap geldt alleen voor de tak employee benefits, zegt Griffioen. "Bij de assurantietak gaat de vlag uit, hier hangt-ie halfstok. Dat verwijt ik Adfiz ook: mijn belangen zijn verkwanseld ten gunste van de schadekantoren."
Griffioen vindt dat het "sociaal onwenselijke tegengeluid" te weinig aan de orde komt. Zonder provisie verschraalt in zijn optiek pensioenadvies. "Separate advieskosten zullen door werkgevers worden teruggebracht: óf de informatie aan en begeleiding van werknemers stopt, óf het gaat hun direct geld kosten. Het pensioenbesef gaat hierdoor verwateren."
In een open brief beschuldigt Griffioen verzekeraars ervan de kosten in hun producten te verhogen ("de kostenpost provisie is eruit, waardoor er extra ruimte is") en die productkosten nog steeds niet (nominaal) transparant te maken. "Heerlijk, dat je commercieel sterker uit de woekeraffaires kunt komen, terwijl je zelf de hoofdschuldige bent; niet was, want het gaat gewoon verder."

Reageer op dit artikel