nieuws

‘Hij verkocht zelfs je schoonmoeder nog’

Archief

Met tienduizenden trapten consumenten in de cashback-acties in de jaren negentig. Na vijf of zeven jaar het volledige aanschafbedrag terug voor je nieuwe keuken of auto, was de belofte. Zwendelaars als Verzekerd Keur zaten achter deze acties. Miljoenen verdwenen in andermans zakken. Nu komt er nog een schijntje terug. Met die inleiding pakt de zaterdageditie van De Gelderlander uit met een twee pagina’s groot verhaal over het in 2001 failliet verklaarde Verzekerd Keur.

‘Hij verkocht zelfs je schoonmoeder nog’

Sindsdien tracht curator Piet Gunning geld te achterhalen om de vele duizenden gedupeerden schadeloos te kunnen stellen. "Hun schade bestaat hieruit dat zij een deel van de korting die zij destijds hadden kunnen bedingen, niet hebben gekregen." Bijna tien jaar later heeft Gunning € 900.000 te verdelen aan 8.935 gedupeerden; iedereen krijgt 8% van zijn vordering uitbetaald. Geld dat met veel moeite is losgeklopt bij twee herverzekeringsmaatschappijen.
De negen ton is maar een schijntje van de ruim twintig miljoen euro die nog open staan aan vorderingen. Balakrishnan ("Bali') Menon, een 60-jarige geboren Indiër, is de enige die het kan weten. Menon was de man achter Tradion Investments, gevestigd in Warnsveld, maar kantoorhoudend in Velp. Ronald van Keulen van Verzekerd Keur vertrouwde Menon 31 miljoen gulden (€ 14 mln) aan ingelegde premies toe.
(…) Wat rest is een vordering van precies 25.204.015,94 euro op Bali Menon. Niemand weet waar hij zit en of er nog iets te halen valt.
(…) Zowel Ronald van Keulen (18 maanden) als Menon (27 maanden) werden door de Nederlandse rechter in mei 2001 veroordeeld wegens valsheid in geschrifte.
 

Reageer op dit artikel