nieuws

HDN-netwerk straks ook open voor verzekeringen

Archief

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) en standaardisatie-instituut Sivi gaan hun samenwerking intensiveren. Dat heeft tot concreet gevolg dat hypotheekadviseurs via HDN binnenkort ook verzekeringen kunnen sluiten.

HDN-netwerk straks ook open voor verzekeringen

Dat wordt mogelijk doordat Sivi het zogeheten All Finance Datamodel (AFD) ter beschikking stelt aan HDN. "Het hypothecaire intermediair wordt steeds meer een allround financieel intermediair en krijgt dus behoefte aan ketenintegratie op het gebied van verzekeringen, sparen, beleggen en pensioenen", zegt Sivi-directeur Hein Aanstoot. Een converter die HDN- en GIM-berichten kan omzetten, maakt het mogelijk nog dit jaar de uitbreiding te implementeren.

Reageer op dit artikel