nieuws

HDN geeft gebruikers inzicht in marktpositie

Archief

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN), waarop ruim 4.000 tussenpersonen en 35 geldverstrekkers zijn aangesloten, heeft zijn site vernieuwd. Belangrijkste wijziging is de toevoeging van het onderdeel HDN Index, waarmee de gebruikers inzicht krijgen in hun marktpositie.

HDN geeft gebruikers inzicht in marktpositie

HDN is goed voor 70% tot 80% van alle hypotheken die via het intemediair worden verstrekt; daarmee bestrijkt het netwerk 45% van de totale markt. In HDN Index wordt managementinformatie opgenomen over de via HDN aangevraagde hypotheken. Gebruikers met een licentie krijgen gratis toegang tot deze gegevens, die overigens zijn ontdaan van NAW-informatie. Het gaat onder meer om gegevens over aflossingsvormen, renteperiodes en locatie en leeftijd van hypotheekaanvragers.

Volgens HDN-vicevoorzitter Robin Baks (links op de foto, naast Arjen de Bake van HDN Beheer) krijgen de gebruikers met HDN Index meer grip op hun portefeuille. "Tot nu toe waren alleen gegevens van het Kadaster beschikbaar, waarin de uiteindelijk ingeschreven hypotheken zijn opgenomen. Wij leveren actuele informatie over aangevraagde hypotheken zodat trends en ontwikkelingen in een vroeg stadium zichtbaar zijn."

Reageer op dit artikel