nieuws

Gezin betaalt € 250 meer voor basispolis

Archief

Een gemiddeld Nederlands gezin zal ongeveer € 250 per jaar meer moeten gaan betalen voor de basisverzekering. Dat stelt Verzekeringssite.nl naar aanleiding van de nieuwe premie voor de basisverzekering in 2011 van zorgverzekeraar DSW.

Gezin betaalt € 250 meer voor basispolis

Vorige week liet het ministerie van VWS weten uit te gaan van een gemiddelde stijging van € 104 per jaar. DSW maakte dinsdag bekend dat de basisverzekering € 99,50 per maand gaat kosten, wat neerkomt op een stijging van € 114 per jaar. Dit is de grootste stijging sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006.
Verzekeringssite.nl heeft de gemiddelde basispremie in de afgelopen vijf jaar afgezet tegen de ontwikkeling van de basispremie van DSW. Volgens Verzekeringssite heeft DSW sinds 2006 altijd onder de gemiddelde premie gezeten, maar is het verschil de loop der jaren opgelopen. Ten opzichte van 2010 stijgt de premie van DSW in 2011 met 10,6%. "Agis, CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis Achmea, samen goed voor 90% van de markt, waren in het begin nog bereid verlies te draaien. Daar kwamen zij op een gegeven moment van terug, waardoor de gemiddelde basispremie harder is gestegen dan die van DSW. In die zin geeft de bekendmaking van DSW een goede indicatie waarop de gemiddelde basispremie in 2011 zal uitkomen", aldus Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.

Reageer op dit artikel