nieuws

‘Geen relatie autopremie en nieuwwaarderegeling’

Archief

De verschillen in de nieuwwaarderegelingen van autoverzekeraars zijn zeer groot en staan niet of nauwelijks in verband met de hoogte van de premie.

 

Tot die conclusie komt Verzekeringssite.nl, na een onderzoek onder 33 autoverzekeraars. Uitgangspunt van het onderzoek is een te verzekeren Ford Fiesta van een 35-jarige eigenaar met zes schadevrije jaren. Bij Allsecur betaalt hij daarvoor een jaarpremie van _ 394 en kan hij in de 35e maand rekenen op volledige teruggave van de aanschafwaarde van _ 18.684. Bij Proteq betaalt hij voor de allrisks-dekking _ 524 per jaar en krijgt hij in de 35e maand _ 8.968 terug: een verschil van bijna _ 10.000.

 

De meeste allriskautoverzekeringen kennen standaard een nieuwwaarderegeling van een jaar, die soms tegen een meerprijs (5% tot 10% extra) kan worden verlengd tot drie jaar. Drie van de onderzochte verzekeraars (Allianz, Centraal Beheer en FBTO) bieden standaard een nieuwwaarderegeling van drie jaar.

 

Autoverzekeringen zijn het belangrijkste product van Verzekeringssite.nl. De internetvergelijker kende in 2009 een succesvol jaar. De omzet (uit nieuwe polissen en leads) steeg met een kwart tot ruim _ 2,5 mln.

 

Reageer op dit artikel