nieuws

Factua biedt verzekering voor abonnementen

Archief

Het piepjonge bedrijf Factua heeft samen met National Academic een verzekering ontwikkeld, die de bezwaren van toezichthouder DNB tegen serviceabonnementen wegneemt. “Op basis van de eerste signalen verwachten wij dat uiteindelijk rond de 40% van de klanten van het intermediair om zal gaan naar een serviceabonnement.”

Factua biedt verzekering voor abonnementen

Op lange termijn zal dat 100% zijn, denkt Factua. Probleem is alleen dat DNB stelt dat bij het verhalen van een schade voor een klant sprake is van een onzeker voorval in het dienstenpakket van het intermediair en dus dat een serviceabonnement een vorm van verzekeren is, waarvoor een vergunning als verzekeraar is vereist. "Veel intermediairs hebben hierdoor logischerwijs de kat uit de boom gekeken", zegt Udo Koerselman van Factua. "Nu kunnen deze intermediairs zich volledig toeleggen op het provisieloos adviseren voor de klanten waarbij zij dit vinden passen."
Factua werd eerder deze maand opgericht door CAK. Het bedrijf wil voor intermediairbedrijven de facturatie van fees, uurtarieven en abonnementen overnemen. In de prijs voor de dienstverlening zit de premie voor de dekking van zusterbedrijf National Academic opgenomen.

Reageer op dit artikel