nieuws

Eyzenga wil streep door term ‘provisie’

Archief

Tussenpersonen Rien Eyzenga en Jan Brink hebben eerder deze week een gesprek gehad met het Verbond van Verzekeraars over CAR. Naar aanleiding daarvan doet Eyzenga het voorstel om voor schadeverzekeringen de huidige provisiestructuur te handhaven, maar wel af te stappen van de term provisie. “Die heeft te veel met verkoop te maken.”

Eyzenga wil streep door term ‘provisie’

Eyzenga wil de beloning gesplitst zien in een deel voor het werk dat voor verzekeraars wordt gedaan en een deel 'ondersteuning consument'. "Ik laat me graag verrassen met alternatieve namen." Door handhaving van de huidige structuur blijven premies voor consumenten beter te vergelijken, zo stelt Eyzenga. "In het geval van uitgesplitste beloning heb ik geen enkele moeite meer met transparantie. En dus ook niet met CAR."
In het gesprek met het Verbond kwam onder meer aan de orde dat gewerkt wordt aan betere communicatie over het CAR-model en de nadere invulling ervan. Ook kwam naar voren dat "er helaas nog steeds verzekeraars zijn die via alternatieve beloningen het inkoopgedrag van het samenwerkend intermediair proberen te beïnvloeden. En dat er intermediairs zijn die deze incentives nog steeds accepteren".

Reageer op dit artikel