nieuws

Eyzenga valt over aov-voorstel Adfiz

Archief

Assurantietussenpersoon Rien Eyzenga, die eerder een enquête hield over CAR en een open brief stuurde aan en een gesprek voerde met het Verbond van Verzekeraars, is niet blij met de beloningsvoorstellen van intermediairorganisatie Adfiz. Het verbieden van provisie bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen noemt hij “onlogisch en onwenselijk”.

Eyzenga valt over aov-voorstel Adfiz

"Allereerst maakt de aov voor grote delen van het intermediair een groot deel uit van de jaarlijkse provisiestroom", zo begint de kern van de redenatie van Eyzenga. "De hoeveelheid werkzaamheden op dat terrein blijft doorgaans beperkt, zodat gesteld mag worden dat met name de aov (en vergelijkbare verzekeringsvormen) het tekort aan provisie op andere verzekeringsvormen compenseert. Door de provisie hiervan nu verplicht te vervangen door CAR-gerelateerde beloningsovereenkomsten zal het inkomen bij veel kantoren opnieuw sterk worden verlaagd. En dat terwijl deze wijziging in beloning op geen enkele manier bijdraagt aan verbetering van het niveau van dienstverlening."
In de ogen van Eyzenga heeft de aov "geen bijzonder karakter" en is bijzondere behandeling daarom niet op z'n plaats.

Reageer op dit artikel