nieuws

Economische tegenwind raakt ook Aon Nederland

Archief

De omzet van Aon Nederland is in 2009 met € 5 mln afgenomen tot € 213 mln. De assurantiemakelaar ervoer de gevolgen van minder investeringen, minder omzet en minder personeel bij zijn klanten. Ook voor het lopende jaar verwacht countrymanager Lex Geerdes een omzetdaling bij Aon Nederland.

Economische tegenwind raakt ook Aon Nederland

"Wederom vooral door het teruglopen van het verzekerbaar volume bij klanten en een zachte verzekeringsmarkt." Aon houdt nog geen rekening met de voorgenomen overname van Hewitt.
Bij Aon is de omzet minder snel gedaald dan bij concurrerend assurantiemakelaar Marsh. Aon Nederland is het in omvang derde intermediairbedrijf van ons land, na Rabobank Nederland en de combinatie Unirobe Meeùs. Rabobank heeft als één van de weinige grote intermediairbedrijven de omzet redelijk op niveau gehouden, € 353 (354) mln, en beperkt die omzetdaling in 2010 opnieuw tot € 1 mln.
Aon zag bovendien het resultaat teruglopen. De makelaar toont zich daarentegen content met de klanttevredenheid. "Daardoor zijn er per saldo wederom veel klanten bijgekomen en hebben we slechts van weinig klanten afscheid moeten nemen", aldus Geerdes.

Reageer op dit artikel