nieuws

‘DSB bewust in afgrond geduwd’

Archief

Het hoofdredactioneel commentaar van de Volkskrant van zaterdag 11 september was een reactie op de presentatie van het boek Project Homerus – Het miljardenspel met DSB. De krant schreef dat Dirk Scheringa bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar nog één keer zijn favoriete rol van slachtoffer speelde en de schuld van het faillissement van DSB elders neerlegde. Onterecht, volgens de Volkskrant.

‘DSB bewust in afgrond geduwd’

DSB kreeg volgens de krant de genadeklap ‘toen Scheringa schadevergoedingen aan gedupeerde klanten moest betalen. Hierop trok DNB de stekker eruit’. Ook vindt de krant dat Scheringa’s verdriet de ondergang van zijn imperium betrof en niet het leed van de klanten en dat, ten slotte, het verhaal van Scheringa slechts een complottheorie is. 
Kirsten Verdel, auteur van het boek Project Homerus, spreekt dit tegen in een ingezonden stuk.
(Volkskrant, pag. 19)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Met meer geld koop je meer cadeaus, hoopt de Kamer
(Volkskrant, pag. 25)
 
AFM en DNB: stengere controle op topsalarissen
(Volkskrant, pag. 24)
 

Werknemer laat spaarloon nog op bankrekening staan

(Algemeen Dagblad, pag. 10; Metro, pag. 10)

 

Contributie dekt pensioengat FNV

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

 

Werkgevers bekijken exit uit pensioenfonds

(De Telegraaf, pag. 27)

Reageer op dit artikel