nieuws

Consumentenbond looft pakketpolis Avéro en Unigarant

Archief

Het Compleet Bij Elkaar Pakket van Avéro Achmea en het Huis en Reispakket van Unigarant zijn volgens de Consumentenbond de beste keus op het gebied van pakketverzekeringen. Dat blijkt uit een onderzoek van 26 pakketverzekeringen, dat is gepubliceerd in de septembereditie van de Geldgids.

Consumentenbond looft pakketpolis Avéro en Unigarant

De onderzoekers hebben in hun oordeel niet zozeer gekeken naar de polisvoorwaarden, als wel naar de financiële voordelen (pakketkorting, korting op de autoverzekering, poliskosten, opslag maandbetaling) en het gemak voor de consument (automatisch onderbrengen in een pakket, één vervaldatum voor alle polissen).
Lastig aspect van het onderzoek was het gegeven dat verzekeraars allemaal zo hun eigen systematiek hebben om het percentage pakketkorting vast te stellen. Die korting blijkt niet alleen afhankelijk van het aantal polissen, maar soms ook van het aantal rubrieken waarin ze thuishoren. Daarnaast worden aspecten meegewogen als de duur van de relatie (trouweklantenkorting), premierestitutie bij niet claimen van schades (no-claimkorting) of een additionele korting op verzekeringen die niet in het schadepakket zitten.

Reageer op dit artikel