nieuws

Cinjee doet in amper een jaar 57 overnames

Archief

In de afgelopen elf maanden heeft Cinjee Advies de portefeuilles van liefst 57 assurantiekantoren overgenomen. De doorlopende provisie-inkomsten in deze portefeuilles zijn op jaarbasis ruim € 5 mln groot. De totale Cinjee-portefeuille, die intussen meer dan 270.000 klanten telt, zal daarmee op jaarbasis € 20 tot € 25 mln aan provisie-inkomsten gaan genereren, zo blijkt uit interne documenten waarover AM beschikt.

Cinjee doet in amper een jaar 57 overnames

Gemiddeld genomen bood Cinjee het afgelopen jaar bijna vijf keer de omzet (doorlopende provisie) voor een portefeuille. Deze koopsom wordt niet ineens maar in 7 of 8 jaar voldaan aan de verkopers. Die verstrekken feitelijk een lening aan Cinjee, met winstrechten of de portefeuille als onderpand voor die lening. Eind 2009 had Cinjee bij de verkopende tussenpersonen voor € 24,5 mln aan leningen uitstaan. Dat bedrag is intussen tot zo'n € 40 mln opgelopen.
Het Sliedrechtse intermediairbedrijf opereert met 340 werknemers rendabel, getuige het winstcijfer van € 1 mln in 2009 en volgens prognose € 8 mln dit jaar.
In 2010 zal van de geprognosticeerde bedrijfsomzet van € 16,3 mln een zesde afkomstig zijn uit het volmachtbedrijf. De volmachtportefeuille omvat naar schatting 40.000 tot 50.000 polissen. Daarvan neemt ASR 60% voor zijn rekening. De verzekeraar heeft de volmacht echter ingetrokken; donderdag treffen beide partijen elkaar voor de rechtbank in Dordrecht.

Reageer op dit artikel