nieuws

Centraal Beheer en GRB bieden kortlopende polis voor exportauto’s

Archief

Intermediairbedrijf GRB Verzekeringen (wat staat voor Groene kaarten Registratie Bureau) in Heerhugowaard heeft in samenwerking met Centraal Beheer Achmea een kortlopende WA-verzekering ontwikkeld, speciaal voor exportauto’s.

 

De geldigheidsduur van de bijbehorende groene kaart is gelijk aan de looptijd van het uitvoerkentekenbewijs (vijftien dagen).

 

De groene kaart kan worden verstrekt met behulp van een nieuwe online applicatie. Naast uitvoerkentekens kunnen ook transitokentekens en Nederlandse kentekens worden verzekerd. De polis kan worden uitgebreid met een pechhulpverzekering.

 

Volgens GRB worden er in Nederland dagelijks circa duizend gebruikte voertuigen verkocht voor export. Driekwart hiervan heeft een tijdelijke verzekering nodig, omdat zij rijdend over de weg naar het land van bestemming gaan. Met de standaard autoverzekeringen kunnen deze voertuigen vaak niet worden verzekerd, aldus GRB.

 

Reageer op dit artikel