nieuws

Bouwers vrezen hoge premie bij verzekering tegen kou

Archief

Aannemers kunnen zich vanaf volgende week weer indekken tegen onwerkbaar weer. De barre winter heeft branchevereniging Bouwend Nederland ertoe gezet afspraken te maken met een consortium van Nederlandse en Zwitserse risicomakelaars en verzekeraars. Bouwondernemers kunnen binnenkort via een speciale website zelf aangeven welk type weer (hitte, wateroverlast, kou) ze willen afdekken, welk risico ze zelf willen dragen en zien vervolgens wat dat hun gaat kosten, zo schrijft De Telegraaf.

Bouwers vrezen hoge premie bij verzekering tegen kou

"Dit is niet de eerste keer dat Bouwend Nederland een verzekering aanbiedt, maar daar werd eerder nauwelijks gebruik van gemaakt", zegt John Kerstens (FNV Bouw), verwijzend naar het bericht van gisteren over een nieuwe weerverletpolis van Aon, Meeùs en Swiss Re. "Het animo zal ook dit keer grotendeels afhangen van de kosten en die zullen weer afhangen van de grootte van het risico dat wordt verzekerd. Tel daar een fors eigen risico bij op en wij betwijfelen of Bouwend Nederland de oplossing in handen heeft."

 

(De Telegraaf, pag. 21)
 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

ABN Amro zegt premievrij pensioen vaarwel

(De Telegraaf, pag. 21; Algemeen Dagblad, pag. 22)

 

Aegon wil ook aan de slag met securitiseren

(De Telegraaf, pag. 23)

 

Werknemer wil flexibeler pensioen

(De Telegraaf, pag. 21)

 

'Animo voor flexibel collectief pensioen is groot'

(Trouw, pag. 15)

 

Het rommelt bij de pensioenfondsen

(De Gelderlander, pag. 39)

 

Philips slijt NXP aan eigen pensioenfonds

(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

 

Bijsluiter schotelt ouwe koek voor

(Volkskrant, pag. 21)

Reageer op dit artikel