nieuws

Boete DBA om pensioenadvies

Archief

GMAC

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft aan GMAC een bestuurlijke boete van _ 1.000 opgelegd wegens het verstrekken van onverantwoord hoge consumptieve kredieten. Het bedrag is een aanvulling op een vorig jaar november al bekendgemaakte boete ter hoogte van _ 24.000.
 
Tussen juli en december 2008 heeft GMAC te hoge kredieten verstrekt; in vijf van 23 onderzochte dossiers zijn niet de woonlasten van de klant opgevraagd. Daarnaast zijn bij de kredietaanvraag hogere inkomens opgegeven dan in werkelijkheid het geval was.
 
VerzekerDesk
Aan VerzekerDesk, met een postadres in het Duitse Kranenburg, is een last onder dwangsom opgelegd. Bestuurder van VerzekerDesk was tot medio maart dit jaar Johan de Jong van De Jong Beheer (ook bekend van de HypotheekofferteDesk en de UitvaartDesk). Daarna is het stokje overgedragen aan Dewinden BV te Reuver, onderdeel van de Luxemburgse Human Invest Group. Dewinden, sinds 20 juli failliet verklaard, is tevens bestuurder van onder andere Belonje Financiële Diensten (Rhenen), Case Financial Solutions (Zwijndrecht) en Aamova Financiële Diensten (Eindhoven).

Reageer op dit artikel