nieuws

‘Bank met Dirk aan het roer gaat er niet komen’

Archief

Vordering

Ook weinig begrip was er voor de hoofdrolspelers in het bericht 'Inbiznis vordert € 1,7 mln van intermediair'. In de 23 reacties moesten vooral Inbiznis, Wim Witteveen en serviceproviders in het algemeen ontgelden. Goed gelezen werden verder 'AFM maakt gespreid betalen toezichtskosten lastiger' en Eyzenga wil streep door term 'provisie'. Beide berichten scoorden op het gebied van interactiviteit goed met respectievelijk 51 en 54 reacties.
 
Onnozel
Er is veel onvrede over het AFM-artikel, maar gast John de Wolf is een andere mening toegedaan. "Het formulier is gelijk aan dat van de Belastingdienst. Uitstel van betaling/termijnbetaling moet daar op een vergelijkbare manier worden aangevraagd. Niets stigmatiserend, het is gewoon onnozel dat je als kantoor geen reservering treft voor dit soort bedragen."
 
Provisie
Na een gesprek met het Verbond van Verzekeraars over CAR komen tussenpersonen Rien Eyzenga en Jan Brink met een voorstel om voor schadeverzekeringen de huidige provisiestructuur te handhaven, maar wel af te stappen van de term provisie. Volgens beide heren heeft die term teveel met verkoop te maken. Gast Bernardo A.': "Als je met provisie verder gaat, blijf het dan ook provisie noemen, anders maak je jezelf wel erg verdacht." Gast Bart: "Provisie een andere naam geven en uitsplitsen is uit den boze. In de Europese wetgeving ligt precies vastgelegd wat rechten en plichten zijn aangaande provisie beloning van vertegenwoordigers/tussenpersonen. Glashelder en wettelijk verantwoord."
 
Controverse
Gast Barry heeft weer een andere mening: "Gaat een andere naam de controverse tussen maatschappijen en tussenpersonen oplossen?", vraagt hij zich af. "Ik ben van mening van niet. En ga het richting consument niet gecompliceerder maken dan het al is, die begrijpt heus wel dat er verdiend moet worden. Hoe die verdiensten heten, interesseert ze waarschijnlijk niets." Het bericht 'National Academic heeft geen boodschap aan gedragscode' complementeert de vijf meest gelezen berichten.

Reageer op dit artikel