nieuws

Axent wil af van belening op begrafenispolissen

Archief

Axent wil af beleningen die zijn gesloten op begrafenisverzekeringen. De uitvaartverzekeraar heeft, zonder medeweten van het intermediair, klanten een brief gestuurd waarin wordt gevraagd om het beleende bedrag terug te betalen of te verrekenen. Tussenpersonen en klanten hebben ontstemd gereageerd.

In de brief geeft Axent de klanten twee opties om de belening te beëindigen met daarbij de mededeling dat indien niet tijdig op dit voorstel wordt ingegaan, de verzekering minus het beleende bedrag afgekocht wordt.
Begin dit jaar nam Axent het uitvaartbedrijf van Aegon over. Deze portefeuille bevat een aantal begrafenisverzekeringen met een belening. Over het motief van de brief zegt interim-manager Randall van Thiel van Axent: "Naar onze mening is belening een taak voor een bank en omdat wij niet over een bankvergunning beschikken, willen wij graag van deze beleningen af. Achteraf zijn wij niet gelukkig met de negatieve optie zoals die is opgesteld in de brief. We hebben dan ook besloten om de verzekering van mensen die niet gereageerd hebben, gewoon voort te zetten. Wel zullen we binnenkort met de betreffende tussenpersonen in overleg gaan om de bestaande beleningen te beeindigen". Volgens Van Thiel is de brief naar ongeveer 100 klanten verstuurd, van wie er 36 niet gereageerd hebben.

Reageer op dit artikel