nieuws

ASR trekt volmacht Cinjee in

Archief

Kemphanen zetten strijd voort in rechtbank

 

Cinjee Advies leeft in onmin met verzekeraar ASR, die de eerder afgegeven volmacht aan het Sliedrechtse intermediairbedrijf heeft ingetrokken. Binnenkort wordt de strijd voor de rechtbank uitgevochten.

 

Bij de rechtbank Dordrecht staat later deze maand een kort geding gepland, met ASR als eisende en Cinjee als gedaagde partij. In een brief aan relaties schrijft Cinjee overigens zelf te hebben besloten een gerechtelijke procedure tegen de verzekeringsmaatschappij te zijn gestart.

 

Schadeuitkeringen

Eén van de directe gevolgen van het conflict is dat het volmachtbedrijf van Cinjee voor schadebetalingen doorverwijst naar ASR. In de brief zegt de directie van Cinjee "alles in staat te stellen om deze kwestie zo snel mogelijk op te lossen, zodat de schadebetalingen weer gewoon via Cinjee Advies kunnen worden afgewikkeld."

 

Intrekking van de volmacht zou het gevolg zijn van sterke twijfels bij ASR over de juistheid van schadecijfers van Cinjee. Het Sliedrechtse familiebedrijf wenst zelf echter geen enkele toelichting te geven. ASR bevestigt noch ontkent dat de volmacht aan Cinjee is ingetrokken. Wel zegt de verzekeraar: "Wij hebben maatregelen genomen om de belangen van de betrokken partijen veilig te stellen. Partijen die zich bij ons melden, staan wij te woord en we zullen in overleg naar oplossingen zoeken."

 

Andere volmachten

In de brief spreekt de Cinjee-directie van "een geïsoleerd conflict, waarin verder geen andere partij betrokken is". De andere volmachtgevers van Cinjee hebben hun volmacht niet ingetrokken, zo laten Reaal, London en Nationale-Nederlanden weten. De laatste verzekeraar geeft wel aan ongerust te zijn. "Wij houden een vinger aan de pols."

 

Cinjee heeft de laatste jaren tientallen zo niet enkele honderden overnames een portefeuille vergaard met zo’n 150.000 klanten, waarvan zo’n 20.000 tot 25.000 polissen een ASR-stempel zouden dragen. Cinjee behoort tot de vijftig grootste intermediairbedrijven van ons land.

 

Reageer op dit artikel