nieuws

ASR doet bij AFM melding over Cinjee

Archief

Verzekeringsmaatschappij ASR heeft bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) melding gedaan van misstanden bij Cinjee Advies. De toezichthouder heeft ter plaatse inmiddels meerdere onderzoeken gedaan. Maatregelen zijn (nog) niet genomen.

ASR doet bij AFM melding over Cinjee

ASR dreigde eind vorig jaar al een melding te gaan doen bij de AFM, op het moment dat de rekening-courantschuld van Cinjee snel opliep tot toen € 0,6 mln; inmiddels is die schuld verdrievoudigd tot € 1,9 mln. Omdat volgens ASR een klachtenstroom op gang is gekomen over de schadeafhandeling van Cinjee, heeft de verzekeraar in de verheviging van het conflict die melding alsnog gedaan.
Cinjee heeft dat op zijn beurt ook gedaan over ASR; bij de AFM is een opsomming van onregelmatigheden ingeleverd. "Zij zullen dat onderzoeken: de deksel gaat van de put bij jullie, reken maar", voegde managementlid Marianne Cinjee het ASR-gezelschap donderdagmorgen in de rechtbank Dordrecht verbeten toe. Cinjee is onder meer verontwaardigd over beïnvloeding van de andere drie Cinjee-volmachtgevers (London, NN en Reaal) door ASR. "Ze hebben gekwebbeld, waardoor die nu ook conversies van provinciaal naar volmacht tegenhouden."
"Wij zijn niet uit op de ondergang van Cinjee", antwoordde ASR bij monde van directeur Volmachten Rik Kloos. "Wij zitten hier omdat er veel problemen met verzekerden zijn."

Reageer op dit artikel