nieuws

AnsvarIdéa koper van Neerlandia van 1880

Archief

Verzekeringsmaatschappij AnsvarIdéa verdubbelt per 1 oktober haar schadeverzekeringsportefeuille via de overname van Neerlandia van 1880. “Voortzetting van het schadebedrijf past niet meer binnen de strategie van levensverzekeraar Onderlinge ‘s-Gravenhage”, zo motiveert directeur Pieter Loyson namens het moederbedrijf de verkoop van Neerlandia.

AnsvarIdéa koper van Neerlandia van 1880

De Haagse schadeverzekeraar werd een klein jaar geleden door Onderlinge 's-Gravenhage in de etalage gezet, zo onthulde AM destijds. De portefeuille van Neerlandia omvat circa 50.000 particuliere schadepolissen (onder meer auto, inboedel, opstal, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en reis). Vorig jaar realiseerde de maatschappij daar een brutopremieomzet van € 5,8 mln mee en een resultaat van bijna € 1,0 mln. De dertien medewerkers van Neerlandia gaan mee over naar Ansvar; hun standplaats blijft vooralsnog Zeestraat 70 in Den Haag.

"De aankoop versterkt onze marktpositie en biedt nieuwe groeimogelijkheden", stelt Ansvar.

De intermediairverzekeraar (twaalf medewerkers) biedt schadeverzekeringen aan particulieren en het midden- en kleinbedrijf. De Amsterdamse maatschappij, gelieerd aan Turien & Co Assuradeuren in Alkmaar, realiseerde in 2009 een premieomzet van € 6,0 mln; het resultaat was € 1,3 mln. "Over 2010 verwachten wij 10% omzetgroei", aldus Ansvar-directeur Ko Bertelkamp.

Reageer op dit artikel