nieuws

AFM waarschuwt voor online ‘aanbieder’ van kredieten

Archief

Toezichthouder AFM heeft een waarschuwing op de site geplaatst voor

 

een kredietaanbieder die op internet zonder vergunning actief is.

 

De waarschuwing betreft ene Stewart Alexandra of Alexandram, die op sites als Marktplaats en Zoekertjes.net leningen aanbiedt aan consumenten, zonder daarvoor een vergunning te hebben.

 

Bij de AFM zijn drie meldingen van consumenten binnengekomen over de aanbieder, die stelt werkzaam te zijn voor de Global Loans and Investment Company in Ierland. Aanvragers moeten een bedrag van _ 60 overmaken naar een adres in Nigeria. Er wordt geschermd met rentepercentages van 5% tot 7%. De betrokken consumenten hebben het aangevraagde leningbedrag niet gestort gekregen. Op informatieverzoeken van de AFM is niet gereageerd.

 

Reageer op dit artikel