nieuws

‘Pensioensparen kan wel een keer of vier goedkoper’

Archief

Het Nederlandse pensioenstelsel is veel te duur en dus onhoudbaar. BeFrank heeft het antwoord: goedkoper pensioen, zonder garanties, meldt dagblad De Pers. “Wij bieden collectieve pensioenen aan tegen de gemiddelde kosten van € 120 per deelnemer per jaar. Dat is drie tot vijf keer goedkoper dan kleine tot middelgrote pensioenfondsen.”

‘Pensioensparen kan wel een keer of vier goedkoper’

Volgens directeur Folkert Pama is het BeFrank-pensioen volledig transparant: "Deelnemers kunnen continu via internet zien hoeveel zij gespaard hebben en hoeveel zij maandelijks krijgen als ze gepensioneerd zijn. Bovendien zien ze hoe groot de kans is dat ze dit bedrag ook echt halen." Garanties biedt de nieuwe prijsvechter niet. "Pensioenfondsen die zeggen dat ze wel garanties bieden, moeten daar keer op keer op terugkomen. Dan is zo'n garantie toch niks waard?"
(De Pers, pag. 7)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Ben je anders: geen hypotheek
(de Volkskrant, pag. 25)

Reageer op dit artikel